Arbres monumentals i peculiars

Destaca l'om i el lledoner del paratge del Socors i el garrofer dels Cabanils.

  • Om i lledoner del Socors

Tot el conjunt del paratge del Socors es troba envoltat de molta vegetació on destaquem oms, xiprers, lledoners, palmeres,… Quasi tots ells són de grans dimensions, destacant entre tots ells un om i un lledoner que es troben catalogats per la Diputació de Castelló com a arbres monumentals.

  • Garrofer dels Cabanils

Situat al nord de la població i a la dreta de la Rambla de Cervera. Es pot anar pel camí del pou d’en Canet fins a arribar a l'abeurador del Cabanil. Des d'ací, a uns cent metres, hi ha un camí que porta a la rambla.


Es tracta d'un arbre molt singular i monumental per la seua grandesa. Té un perímetre de tronc a 1,30 metres d'altura de 7,85 metres, una altura de 5 metres, amb un diàmetre de copa de 5 metres i una edat estimada de 1.000 anys.

  • Carrasca del Socors (Coll els Forques)

Carrasca de grans dimensions i molt popular entre la població de Càlig, es troba localitzada en el Socors, concretament en el Coll els Forques.

  • Garrofer conegut tradicionalment com "Garrofer de Tafalla"

Garrofer de grans dimensions localitzat en la CV-1352 en l'encreuament entre aquesta carretera i un camí rural, quasi en l'entrada del municipi. Tradicionalment se'l ha conegut com a "Garrofer de Tafalla", encara que aquest no és el propietari d'aquest arbre sinó que ho és Josefa M. Sorlí Benedito, veïna de Càlig.


Des d'aquest punt on es troba localitzat aquest arbre monumental, té lloc l'eixida dels bous i vaques el dia de la "Entrà de Bous a l'Estil Calijó", acte que dóna inici als festejos taurins de la vila en les festes patronals. 

  • Olivera del Patró

 

  • Olivera Mil·lenària de la Somà

Olivera mil·lenària de grans dimensions situada en l'eixida del municipi per la CV-1352 o Carretera de Cervera. 

  • Roures del riu

Situats en la rambla del riu Sec, entre les roques traveseres i les roques d’en Xiller, molt pròxim a l'avenc d'Epifanio, es troben diversos roures denominats com Roure valencià o Quercus Faginea.

Carrasca del Socors
Garrofer de Tafalla
Garrofer de Cabanils
Olivera del camí de la Somà
Lidonero Ermita del Socors
Om del Socors

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Càlig, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Nova, 1, Ajuntament de Càlig, 12589, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).